Als je op vakantie gaat

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 13:25

Ga je binnenkort een weekendje weg of op vakantie? Bereid je dan goed voor op een liefdevolle oppas voor je dier.

 

Katten zijn erg gehecht aan hun huis en tuin; hun territorium. Dus laat je kat het liefst thuis. Je kat tijdelijk ergens naartoe brengen, zoals een pension of een ander huis, zal voor veel stress zorgen. Zo erg dat je kat probeert weg te lopen van zijn logeeradres, of zijn gedrag verandert door het ongewenste logeerpartijtje. Je kat begrijpt namelijk niet wat er gebeurd. Wordt hij afgestaan? Vinden jullie hem niet lief meer? Komen jullie nog wel terug?

 

Tenzij…een kleine uitzondering, je kat vanaf kitten gewent is om af en toe ergens te gaan logeren. Zo niet, laat je kat dan het liefst thuis. Ook als je kat erg gevoelig of schrikkering van aard is.

 

Je kan uiteraard met je dier in gesprek gaan en duidelijk alles uitleggen. Gebruik daarbij beelden die je dier opvangt, visualiseer. Eindig altijd met een beeld dat jullie weer thuiskomen en met elkaar gaan knuffelen. Dit kan je dier een beetje voorbereiden maar… het betekend niet dat hij geen stress zal ervaren. Bij een kat al helemaal niet, die wil echt thuisblijven.

 

Zorg voor een betrouwbare oppas aan huis, zoals familie, vrienden of buren. Laat geen vreemden ineens voor je dier zorgen, daar zal hij niets van begrijpen. En wellicht ook niks van accepteren. Laat je dier altijd kennis maken met de oppas, liefst wel meerdere keren zodat hij vertrouwt raakt met deze mensen. Kijk daarbij ook goed naar de lichaamstaal van je dier en van de oppas. Ga, voordat je op vakantie, altijd ook met je dier in gesprek.

 

Luister altijd naar je intuïtie! Je laat toch ook geen vreemden bij je kinderen? Doe dat dus ook niet bij je dier.

 

Als je je hond naar een pension wil brengen, doe dan eerst goed onderzoek bij een pension. Lees reviews en ga langs om een praatje te maken met de mensen daar, en om alles te bekijken. Het gebouw, de omgeving, de hokken en de dieren die daar zijn. Ga het liefst onverwachts, dus zonder afspraak. Ga je langs en mag je niet alles bekijken of reageren de mensen niet vriendelijk, streep dat pension dan meteen van je lijstje en ga weer weg.

 

Als je hond uit logeren gaat, geef hem dan altijd zijn vertrouwde mand, dekentje en/of knuffel mee waar zijn geur en jullie geur aan zit. En uiteraard zijn eigen voedsel. Laat altijd je gegevens achter zoals je telefoonnummer, de gegevens van je dierenarts, allergieën of medicatie van je dier en controleer de gegevens van de chip.

 

Vertrouw je iets niet en heb je er geen goed gevoel bij; bij bepaalde mensen of een pension? Luister dan altijd naar je intuïtie en doe het niet. Je wil tenslotte rustig op vakantie gaan en je wil dat je dier liefdevol opgevangen word. Sommige mensen plaatsen zelfs een camera in huis voordat ze op vakantie gaan, maar het is natuurlijk geen oplossing. Laat je dier altijd veilig en in een liefdevol omgeving achter.

 

Een edelsteen kan je dier tijdens deze periode steunen:

De amethist geeft een ontspannen en rustige sfeer in huis, fijn dus als je dier alleen thuis is. Het beschermt tevens de aura.

De rozenkwarts is de steen van liefde, en geeft liefde en warmte aan je dier. Ook bij rouw.

De blauwe chalcedoon is een verbindende steen tussen mens en dier. Voor dieren die het niet fijn vinden om alleen thuis te zijn, of voor dieren die het lastig vinden om gescheiden te zijn van hun mensen of biologische moeder. Geef deze edelsteen dan aan je dier en draag er zelf ook eentje bij je.

 

Wil je je dier graag goed voorbereiden op jullie afwezigheid, dan kan ik je dier energetisch hiervan op de hoogte brengen. Dit voorkomt veel stress.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.