Accepteer je dier zoals hij is

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 13:20

Accepteer je je dier zoals hij is? Laat dat lijstje met eisen los en leef op gevoel. Een dier komt voor een reden in je leven.

 

Accepteer een dier helemaal, want je dier accepteert jou ook zoals je bent. En een dier heeft zijn eigen behoeftes.

 

Accepteer dat een hond heel gevoelig is voor prikkels, bij je in de slaapkamer wil slapen, buiten rustig wil snuffelen en af en toe blaft.

 

Accepteer dat een kat scherpe nagels heeft om te klimmen en jagen, een schone kattenbak wil en ook in de woonkamer ergens op wil klimmen voor overzicht.

 

Accepteer dat een konijn niet alleen in een hok wil leven, niet op de tocht wil staan, een schoon hok wil en voldoende beweging voor een goede gezondheid.

 

Accepteer dat een vogel ook aandacht nodig heeft, genoeg bewegingsruimte in of buiten zijn kooi en wel eens afval achterlaat in huis.

 

Accepteer dat een vis een ruime waterbak nodig heeft om gelukkig te zijn, behoefte heeft aan soortgenootjes en schoon zuiver water.

 

Accepteer dat je paard soortgenoten nodig heeft in de wei om gelukkig en in balans te zijn, geduld nodig heeft voor alles wat hij doet en een sterke behoefte heeft aan een goede verstandhouding tussen elkaar.

 

Als je elkaar accepteert zal jullie band sterker worden. Jullie zijn elkaars beste vrienden, heb elkaar lief.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.