Leefomgeving dier

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 15:06

De leefomgeving van dieren is belangrijk, het moet goed voelen voor ze. Ze willen overzicht, regelmaat, controle, balans, bij jou zijn, zich veilig en geliefd voelen. Ze hebben de behoefte om zich vrij te kunnen bewegen en hun eigen gang te gaan. Net zoals wij mensen dat ook hebben, zonder al te veel beperkingen.

 

Dieren zijn goed in het energetisch op- en ontladen van je huis, en van jou. Ze zijn healers en kunnen je helpen als ze dichtbij je zijn. Als je samen bent stroomt de energie goed tussen jullie en ontstaat er een mooie hartsverbinding.

 

Het doet mij soms pijn als dieren buitengesloten worden; niet in huis mogen, niet in de slaapkamer, niet op het tapijt, niet op de bank, niet op tafel, etc. Voordat je een dier adopteert, voel en vraag dan aan jezelf waarom je een dier wilt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een dier. Wat voegt een dier toe aan je leven en ook….wat kan jij een dier bieden? Het is een wisselwerking en een levenslange band die je aangaat; een partnerschap.

 

Het is accepteren hoe je dier is, elkaar accepteren en samenleven. Een dier accepteert jou ook. Een dier heeft emoties, gevoelens en behoeftes, net zoals een kind. Een dier wil gezien worden, gehoord worden, erbij horen en zich nuttig voelen.

 

Kan of past je dier echt niet op de bank, geeft hem dan een eigen stoel of mand. Maar wel bij je in de buurt. Wil je je kat niet bij je voedsel, laat dan geen eten achter op de tafel. Katten hebben nou eenmaal behoefte aan hoogtes en overzicht om zich veilig te voelen. Het hoeft allemaal geen probleem te zijn, misschien stel je teveel eisen?

 

Dieren zijn sociale slapers, dat is hun instinct. Ze slapen niet graag alleen. Wanneer je slaapt ben je kwetsbaar en dieren staan ons energetisch bij. Laat een dier vooral niet alleen als hij nog een kitten of pup is, en net afscheid heeft genomen van zijn moeder. Laat je dier niet aan zijn lot over.

 

Dieren leven voornamelijk binnenshuis. Door ze in huis ook nog te beperken maak je hun leven nog kleiner. Jij bent zijn hele leven en ze zijn afhankelijk van jou. Honden en katten zijn sociale dieren, het is dus niet logisch om ze de hele dag alleen op te sluiten in een huis. Het is niet vanzelfsprekend dat ze dit kunnen en prettig vinden. Zou jij dat prettig vinden?

 

Zorg goed voor je dier, want hij zorgt ook goed voor jou.

 

Liefs Angela


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.