Als je zwanger bent dan betrek je je eerste kindje overal bij. Je vertelt wat er is en gaat gebeuren, en je laat je kindje tegen je buik aanliggen.
Doe je dit ook met je hond of kat? Het is heel belangrijk dat je je dier overal bij betrekt. Vertel ook tegen je dier wat er is en gaat gebeuren. Visualiseer hierbij beelden welke ze op kunnen vangen. Vertel hoeveel je van je dier houd en probeer je dier ook na de geboorte zoveel mogelijk overal bij te betrekken. Laat hem snuffelen en voelen aan je buik, laat de babykamer en het wiegje zien etc. Ze voelen dat er iets verandert, en er gaat ook iets veranderen, want al je aandacht gaat straks naar je baby. Maar blijf praten tegen je dier en blijf hem overal bij betrekken.
Probeer ook zoveel mogelijk de routines met je dier hetzelfde te houden, zoals eten, knuffelen en wandelen met je hond. Blijf elkaar knuffelen en liefhebben. Dat je dier iets minder aandacht krijgt, dat voelt hij al, maar als alles over de gehele dag ook gaat veranderen… dat kan een dier teveel worden. Je kan tijdens je zwangerschap bijvoorbeeld al afspraken en plannen maken met je gezin. Voor je dier en voor elkaar. Zo bewaar je zoveel mogelijk balans en rust in huis.
Als je kindje ouder is en begint te kruipen en lopen, praat dan met je kindje en leg uit jullie dier met rust te laten als hij ligt te slapen. En dat je kindje niet achter een dier aanrent. Je dier heeft echt tijd en ruimte nodig om aan alles te wennen en dieren, vooral katten, kunnen veel stress ervaren van een druk kindje die telkens aan ze zit. Zorg voor katten altijd voor een rustige plek om zich terug te trekken. Denk hierbij vooral aan hoogtes in huis, ook in de woonkamer waar je kat zich kan terugtrekken en alles rustig kan observeren. Het is ook niet fijn als je kat alleen maar boven verblijft. Blijf ook tegen je kat praten, knuffelen en met hem spelen, bijvoorbeeld op de momenten als je kindje op bed ligt. Ook rustgevend voor jezelf.
Mocht je dier toch onrustig zijn na de komst van je baby, en is alles uit balans, denk dan eens aan een reading en/of healing. Ik kan je dier alles uitleggen, voelen wat hij nodig heeft en kijken naar een edelsteen om hem te ondersteunen.
Denk aan de volgende edelstenen:
De amethist is een fijne edelsteen voor in huis, waar je dier het meeste is. De amethist helpt bij dieren die gespannen zijn en zich moeilijk kunnen overgeven aan rust. Voor een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. De steen geeft innerlijke rust en zorgt voor ontspanning, zoals tijdens het slapen. De steen geeft ook rust in een ruimte, dus ook een prettige steen als een dier alleen thuis is.
De chrysocolla brengt emoties in evenwicht, en helpt om negatieve energie die zich langdurig heeft vastgezet, op een rustig manier te ontladen. Helpt met vertrouwen en het uiten van emoties. Het is ook een goede steen om mensen en dieren met elkaar af te stemmen. Als er een nieuw mens of dier bijkomt, plaats de steen dan in een gemeenschappelijke ruimte.
De labrodoriet zorgt ervoor dat (hoog)gevoelige dieren beschermd worden voor alle spanningen en energieeen van zijn omgeving, en de mensen om zich heen.
Is je dier erg schrikkering en onrustig, denk dan aan de sodaliet, deze steunt onrustige dieren door te helpen ontspannen en kalmeren bij angst voor lawaai en allerlei geluiden. Sodaliet geeft vertrouwen dat het allemaal weer goed komt.
Liefs Angela
Reactie plaatsen
Reacties